Gratis verzending binnen 1 à 2 dagen in Nederland   ‣   Verzending naar België/Duitsland vanaf €10,71   ‣   Retourneren binnen 14 dagen

Retourneren

Retourneren

Voldoet een product niet aan je verwachtingen? Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent, dus retourneren is geen enkel probleem!

De retourprocedure:

  • Voorzie het product van de originele verpakking, prijskaartje en pak het met zorg in
  • Voeg het ingevulde retourformulier toe aan je retourzending
  • Stuur je zending binnen 14 dagen retour naar onderstaand adres
  • Na verwerking van je retourzending storten wij het retourbedrag direct terug naar uw rekening. Betaald met Klarna? Dan kan dit enkele dagen langer duren. Je zult van zelf een juist en aangepast factuur van Klarna ontvangen om te voldoen.

Retouradres:
Satisfashion
Elshofpassage 33-37
6921 BC Duiven

Retourzendingen die niet zorgvuldig zijn verpakt, beschadigd of te laat aankomen kunnen wij helaas niet crediteren!

Retourneren Satisfashion

Veelgestelde Vragen

Uiteraard! Want wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Volg de retourprocedure hierboven en stuur je product binnen 14 dagen retour. 
Retouren mogen ook volgens het retourbeleid bij ons in de winkel worden afgegeven. 

Bij het retourneren van uw pakket zijn de kosten deels voor eigen rekening. De kosten van onze retourlabel bedraagt € 3,95.

Maakt u géén gebruik van ons retourlabel dan hangen de kosten af van de grootte van uw pakket.
Wij verzenden via PostNL.

Brievenbus pakket: € 4,85
Normaal pakket: € 7,65
Bent u woonachtig in Duiven, Beuningen of Arnhem en omgeving? Kunt u ook kosteloos uw retour bij ons in de winkelafgeven

Satisfashion doet er alles aan om bestellingen met uiterste zorg te verpakken en verzenden. Helaas komt het een enkele keer voor dat een item het verzendproces niet zonder kleerscheuren doorstaat of dat wij zelf iets over het hoofd hebben gezien. Wil je een schade melden, dan dien je dit binnen 48 uur na ontvangst van je bestelling te melden door een mail te sturen naar info@satisfashion.nl of appen naar 06-19622030. Voor de correcte afhandeling van een schademelding hebben wij de volgende foto’s nodig:

  • Een aantal duidelijke foto’s van het beschadigde product
  • Een foto van de verzendverpakking
  • Een foto van de factuur
  • Een foto van het product, voorzien van het gebruikte beschermingsmateriaal en opvulmateriaal in de verzendverpakking, waaruit duidelijk blijkt dat het product zorgvuldig door ons is verpakt.

Alleen volledig ingediende schades kunnen door ons in behandeling worden genomen.

Indien uw bestelling niet helemaal naar wens is, raden wij u aan een nieuwe bestelling bij ons te plaatsen. Deze sturen wij zo spoedig mogelijk naar u op en crediteren de eerder geplaatste bestelling. Op deze manier heeft u het snelst het juiste artikel.

Bij het retourneren van een bestelling ontvangt u ten alle tijden uw geld terug op uw rekening. Dit geldt ook voor de afgeprijsde artikelen. Zodra wij uw retour ontvangen hebben, zullen wij deze direct verwerken en ontvangt u het desbetreffende bedragt terug. Wanneer u met Klarna heeft betaald, kan dit enkele dagen langer duren.

Logo Satisfashion